Добре дошли.
Този блог е направен с цел да се запази интересната и любопитна информация на едно място. Тука не става дума за диети, а за начин на живот и поддържане на фигурата чрез спорт.
Ако някой има интересни неща за добавяне, моля да ми пише на адрес: mddanov@gmail.com.
Приятно четене.

петък, 4 юни 2010 г.

Витамин D означава Диета

Витамин D не само помага на организма ни да усвоява калций и да укрепва костите ни, но и също така регулира натрупването на мазнини, в това чисто в областта на корема.

Специалисти са установили, че теглото на жените, при които е установен дефицит на витамин D (още наричан слънчев витамин), средно е по-голямо с 8-9 кг, отколкото при тези представителките на нежния пол, при които нивото на витамина е в норма. Причината за това, предполагат експертите, е във факта, че витамин D забавя процеса на образуване на мастни клетки. От своя страна, последните блокират действието на витамин D, като по този начин възпрепятстват неговото усвояване.

За да доставите на организма си достатъчно количество от важния витамин, трябва да излизате на слънце през пролетта и лятото поне по 10 минути на ден. На слънчевите лъчи трябва да изложите в най-добрия случай ръцете си, а не лицето.

Когато навън няма слънце и е хладно, можете да си набавите витамин D чрез таблетки. Консултирайте се с лекар, който да ви предпише оптимална доза.

Най-добрите природни източници на витамин D са рибеното масло, сардините и яйченият жълтък.

Статията е копирана от actualno.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар